Chili con Quorn

4
(10) 30
  • 400 g Quorn gehakt
  • olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • ½ koffielepel komijn
  • ½ koffielepel pili-pili
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 blik rode bonen
  • 1/2 dl witte wijn
  • 2 dl water
  • 1 rode en 1 groene chilipeper, in ringen gesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 10 g groentebouillon
  • peper en zout
  • eventueel nachos & zure room

Fruit de fijngesneden ui en look aan in olijfolie.
Snij de courgette en aubergine in kleine blokjes, bestrooi met wat zout en laat een half uurtje uitlekken.
Voeg het Quorn gehakt toe en laat meebakken met de ui en look.

Voeg vervolgens ook de aubergine en courgette, de bonen, de tomaten uit blik, de tomatenpuree, de pepers, de groentebouillon, de witte wijn en het water toe.
Laat het geheel een 20-tal minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur.
Voeg ondertussen de komijn en de pili-pili toe.
Breng op smaak met wat peper en zout.

Dien eventueel op met nacho’s en zure room.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.