Chateaubriand in bladerdeeg

4
  • 1 chateaubriand van 800 g
  • 2 bakjes champignons
  • 1 takje tijm
  • 1 bosje peterselie
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C

Hak de champignons en de peterselie fijn. Bak ze in boter gedurende enkele minuten. Laat afkoelen.

Bak het vlees goudbruin aan in een mengsel van boter en olie en laat afkoelen.
Verdeel het koude champignonmengsel op het bladerdeeg, schik er het vlees op en breng op smaak met zout, peper en tijm. Plooi het deeg strak rond het vlees.
Bestrijk het vlees met losgeklopt ei en bak het pakje in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 minuten.

Snijd het vlees in plakjes en dien op met gebakken champignons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.