Ceviche van Zeetong

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Rode-bietentapenade

  • 250 g gekookte rode bieten
  • 100 g gekookte gele bieten
  • 3 gedroogde dadels
  • 15 g pijnboompitten
  • 5 cl extra vierge olijfolie
  • 30 g geraspte parmezaan
  • Peper
  • Zout

 

Komkommercoulis

  • 4 limoenen
  • Handvol verse koriander
  • 1 chilipeper
  • 5 cl sushiazijn
  • Enkele druppels vissaus
  • Enkele blaadjes verse munt
  • 100 g komkommer 

 

Zeetong

 

Venkel

  • 8 schijfjes venkel
  • 100 g venkel
  • 100 g aardappel
  • 1 blaadje laurier
  • Pastis
  • Peper
  • Zout

 

Sesamsaus

  • 5 cl sesamolie
  • 5 cl sojasaus
  • 3 cl zoetzure saus
  • Stukje gember (+- 1cm)
  • Teentje look

 

Afwerking

  • 10-tal radijsjes

 

Recept

Rode-bietentapenade

Doe de rode bieten samen met de pijnboompitten, olijfolie, parmezaan, dadels, peper en zout in de blender en mix tot een gladde tapenade. Snijd de gele bieten in dunne plakjes en houd apart.

Komkommercoulis

Meng het sap van 4 limoenen met de sushiazijn, een halve fijngesneden chilipeper, de fijngehakte koriander, de muntblaadjes en enkele druppels vissaus. Maak enkele lange slierten van de komkommer met een spiraalsnijder en bewaar in ijswater tot het serveren. Doe de komkommer samen met 3 cl van de marinade in de blender en mix fijn.

Zeetong

Snijd de zeetong in dunne plakjes van 5 cm en besprenkel met de rest van de marinade.

Venkel

Snijd de venkel in grove stukken en kook ze samen met de aardappel en het blaadje laurier. Verwijder het laurierblad en mix samen met een scheutje pastis tot een gladde puree. Kruid af met peper en zout en laat afkoelen.

Sesamsaus

Doe de sesamolie samen met de andere helft van de chilipeper, de gember, het teentje look, de sojasaus en de zoetzure saus in de blender en mix fijn.

Afwerking

Schik enkele plakjes gele biet op het bord. Leg vervolgens de gemarineerde zeetong samen met enkele dotjes bietentapenade en venkelpuree op het bord. Besprenkel met de sesamsaus en de komkommercoulis. Schik nadien enkele fijngesneden radijsjes samen met de opgerolde komkommer slierten tussen de zeetong. Werk af met wat blaadjes koriander.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.