Ceviche van Noordzeetong met avocado en limoen

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 400 g Noordzeetongfilet
  • 3 limoenen
  • 1 avocado
  • 100 ml zure room
  • 1 Granny Smith
  • ½ bosje basilicum
  • 3 el + 50 ml olijfolie, extra vergine
  • peper en zout
  • fleur de sel

De Noordzeetong kan vervangen worden door horsmakreel of zeebaars.

Recept

Snijd de zeetong in schuine fijne plakjes. Verdeel over 4 borden. 

Rasp de schil van 1 limoen en pers het sap uit. Sprenkel het limoensap over de plakjes zeetong, kruid met peper en zout. Verdeel er de limoenrasp over en laat een half uur marineren in de koelkast.

Blancheer de blaadjes van de basilicum kort. Mix fijn met 3 eetlepels olijfolie en vul aan met de rest van de olie. Zeef de olie, breng op smaak met peper en zout. 

Pureer het vruchtvlees van de avocado met 2 el van het sap van de tweede limoen en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de appel, verwijder het klokhuis, maar laat de schil eraan. Snijd de appel in flinterdunne plakjes, lukt het best met een mandoline. Sprenkel er het sap over van de laatste limoen.

Leg de plakjes appel luchtig tussen de ceviche, werk af met de avocadocrème, basilicumolie en enkele kleine blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.