
Ceviche van horsmakreel, avocado en radijs
Ingrediënten
- 2 horsmakreel, in filet
- 40 g limoensap
- 40 g citroensap
- 50 g rode ui, fijngesneden
- 3 g chili, fijngesneden
- 145 g avocadovlees
- 6 g rode wijnazijn
- 10 g yoghurt
- sap 1/2 citroen
- 12 g koriander
- 20 g olijfolie
- 12 à 15 radijzen, in reepjes gesneden
- peper en zout
- olijfolie, extra vierge
Horsmakreel bevat net zoals tarbot een citrusaroma, maar met een groenere ondertoon. Hierdoor zijn combinaties met vlierbloesem, mandarijn, matcha thee, bergamot, avocado, citroengras, karnemelk en butternut mogelijk.
Recept
Verwijder eventueel het vel van de makreel of laat dit doen door de visleverancier.
Meng het limoensap met het citroensap, rode ui en chili in een schotel. Kruid met peper en zout.
Leg hierin de makreelfilets, met de velzijde naar boven. Laat de vis 20 à 30 minuten marineren.
Haal uit de marinade en kruid met peper en zout. Leg in filet op een bord. Lepel er een scheut olijfolie over. Beleg de filets met de reepjes radijs.
Mix het avocadovlees met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Wrijf door een zeef en breng op smaak. Doe in een spuitzak en spuit enkele toefjes op het bord.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.