Ceviche van horsmakreel, avocado en radijs

FoodpairingFoodpairing
4
  • 2 horsmakreel, in filet
  • 40 g limoensap
  • 40 g citroensap
  • 50 g rode ui, fijngesneden
  • 3 g chili, fijngesneden
  • 145 g avocadovlees
  • 6 g rode wijnazijn
  • 10 g yoghurt
  • sap 1/2 citroen
  • 12 g koriander
  • 20 g olijfolie
  • 12 à 15 radijzen, in reepjes gesneden
  • peper en zout
  • olijfolie, extra vierge

 

Horsmakreel bevat net zoals tarbot een citrusaroma, maar met een groenere ondertoon. Hierdoor zijn combinaties met vlierbloesem, mandarijn, matcha thee, bergamot, avocado, citroengras, karnemelk en butternut mogelijk.

Verwijder eventueel het vel van de makreel of laat dit doen door de visleverancier.

Meng het limoensap met het citroensap, rode ui en chili in een schotel. Kruid met peper en zout.

Leg hierin de makreelfilets, met de velzijde naar boven. Laat de vis 20 à 30 minuten marineren.

Haal uit de marinade en kruid met peper en zout. Leg in filet op een bord. Lepel er een scheut olijfolie over. Beleg de filets met de reepjes radijs.

Mix het avocadovlees met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Wrijf door een zeef en breng op smaak. Doe in een spuitzak en spuit enkele toefjes op het bord.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.