Ceviche van griet met zachtgekookt eitje en mosterdzaad

4

Zachtgekookt eitje

  • 4 eieren
  • ijswater

Bloemkool

  • 1 bloemkool
  • zonnebloemolie
  • witte wijnazijn
  • 1 bot peterselie
  • peper en zout

Mosterdroom

  • 1 el mosterd
  • 1 dl room
  • peper en zout

Mosterdzaad

  • 100 g mosterdzaad
  • 5 g zout
  • 1 dl azijn
  • 1 dl water
  • 20 g suiker
Koken hoeft niet altijd tijdrovend te zijn. Dit gerecht is de ideale match voor iemand die slechts 10 minuten tijd heeft

Snijd de grietfilets met een fileermes in dunne plakken tot carpaccio. Leg de plakjes in een diepe schaal, pers 2 volledige citroenen uit over de vis en kruid met peper en zout. Laat 15 minuten marineren.

Laat de eieren 5 minuten koken. Verfris ze in ijswater. Pel de eieren en warm ze nadien opnieuw op een temperatuur van 80°C op (net onder het kookpunt).

Was de bloemkool en verwijder het groen. Blend de bloemkool tot couscous en breng op smaak met zonnebloemolie, witte wijnazijn, peper en zout. Hak de peterselie en meng die onder de bloemkool.

Meng de mosterd en de room en kruid af met peper en zout.

Konfijt de mosterdzaadjes in zout, water, azijn en suiker. Laat 40 minuten zachtjes pruttelen op het vuur. Dit kan je tot 6 maanden bewaren.

Strijk met een lepel een cirkel van mosterd en room op het bord. Drapeer daarop de ceviche van griet. Lepel het eitje er tegenaan en strooi de bloemkool over het bord. Werk af met enkele lepeltjes gekonfijte mosterdzaadjes.


Recept Jason Blanckaert

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.