Carpaccio van varkensvlees met rucola, parmezaanse kaas en gebakken artisjokken

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Ingrediënten

  • 200 g fijn gesneden varkensvlees
  • 2 eetlepels heel goede olijfolie (extra vergine)
  • ½ citroen
  • 50 g rucola
  • 100 g krullen parmezaanse kaas
  • 6 opgelegde artisjokharten (in bokaal)
  • 1 eetlepel olijfolie voor het bakken
  • peper en zout

Recept

Leg het varkensvlees in een mengsel van olijfolie, citroensap, peper en zout. Laat een kwartier marineren.

Leg het varkensvlees naast elkaar op 4 borden.

Snijd de artisjokharten in twee. Bak de artisjokken 2 minuten op hoog vuur in wat olijfolie. Houd apart.

Verdeel de rucola over de bordjes. Leg op elk bord 3 gebakken stukken artisjokhart. Verdeel de parmezaanse kaas over de salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.