
Carpaccio van varkensvlees met rucola, parmezaanse kaas en gebakken artisjokken
Ingrediënten
- 200 g fijn gesneden varkensvlees
- 2 eetlepels heel goede olijfolie (extra vergine)
- ½ citroen
- 50 g rucola
- 100 g krullen parmezaanse kaas
- 6 opgelegde artisjokharten (in bokaal)
- 1 eetlepel olijfolie voor het bakken
- peper en zout
Recept
Leg het varkensvlees in een mengsel van olijfolie, citroensap, peper en zout. Laat een kwartier marineren.
Leg het varkensvlees naast elkaar op 4 borden.
Snijd de artisjokharten in twee. Bak de artisjokken 2 minuten op hoog vuur in wat olijfolie. Houd apart.
Verdeel de rucola over de bordjes. Leg op elk bord 3 gebakken stukken artisjokhart. Verdeel de parmezaanse kaas over de salade.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.