Carpaccio van varkensvlees met rucola, parmezaanse kaas en gebakken artisjokken

4
  • 200 g fijn gesneden varkensvlees
  • 2 eetlepels heel goede olijfolie (extra vergine)
  • ½ citroen
  • 50 g rucola
  • 100 g krullen parmezaanse kaas
  • 6 opgelegde artisjokharten (in bokaal)
  • 1 eetlepel olijfolie voor het bakken
  • peper en zout

Leg het varkensvlees in een mengsel van olijfolie, citroensap, peper en zout. Laat een kwartier marineren.

Leg het varkensvlees naast elkaar op 4 borden.

Snijd de artisjokharten in twee. Bak de artisjokken 2 minuten op hoog vuur in wat olijfolie. Houd apart.

Verdeel de rucola over de bordjes. Leg op elk bord 3 gebakken stukken artisjokhart. Verdeel de parmezaanse kaas over de salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.