Carpaccio van varkensvlees met gefruite sjalot

4
  • 400 g varkensvlees (bil)
  • 4 gekonfijte tomaatjes
  • 4 sjalotten
  • bloem
  • melk
  • 50 g hardekaaskrullen
  • 1 bosje verse kervel
  • grof zeezout

Voor de saus:

  • 1 dl verjus (aftreksel van druivenpitten te koop in supermarkt of delicatessenwinkel)
  • 25 g fijngesnipperde sjalot
  • 10 g bloemsuiker
  • 150 g koude boterklontjes
  • 1 eetlepel notenolie

Leg het varkensvlees een uurtje in de diepvriezer, zo kunt u het (met een vlijmscherp mes) in mooie, flinterdunne plakjes snijden.

Snijd de sjalotten in ringen. Haal ze eerst door melk, dan door bloem. Bak ze goudbruin in frituurolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaatjes in reepjes.

Schik de plakjes vlees dakpansgewijs op een groot bord. Leg er de sjalotringen en de tomaatjes, plukjes kervel en kaaskrullen bij. Werk af met zeezout.

Laat voor de saus de sjalotsnippers 5 minuten sudderen in de verjus. Doe er de suiker bij en roer tot die opgelost is. Neem de pan van het vuur en werk de saus op met vlokjes ijskoude boter. Roer er ten slotte de notenolie door. Roer de saus door een fijne puntzeef.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.