Carpaccio van tomaat met een salade van groene boontjes en mozzarella

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 4 coeur de boeuf tomaten
  • 100 g groene boontjes
  • rucola
  • 250 g kleine mozzarellabolletjes (ook wel perlini genoemd)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 10-tal basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • peper en zout

Recept

Spoel de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Schik de plakjes in de lunchboxen.

Kook de boontjes beetgaar in gezouten water en spoel ze onder fris water.

Was de rucola en snijd de basilicumblaadjes in sliertjes.

Strooi de boontjes en mozzarellabolletjes over de tomaten. Kruid met wat peper en zout.

Strooi er vervolgens de rucola en basilicum over. Werk af met de pijnboompitten.

Meng de olie en de azijn en verdeel over de salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.