Start to cook

Carpaccio van tomaat met een salade van groene boontjes en mozzarella

Voorgerecht
Toppers met tomaat
4
15
  • 4 coeur de boeuf tomaten
  • 100 g groene boontjes
  • rucola
  • 250 g kleine mozzarellabolletjes (ook wel perlini genoemd)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 10-tal basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • peper en zout

Spoel de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
Schik de plakjes in de lunchboxen.

Kook de boontjes beetgaar in gezouten water en spoel ze onder fris water.
Was de rucola en snijd de basilicumblaadjes in sliertjes.
Strooi de boontjes en mozzarellabolletjes over de tomaten.
Kruid met wat peper en zout.
Strooi er vervolgens de rucola en basilicum over.
Werk af met de pijnboompitten.

Meng de olie en de azijn en verdeel over de salade.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.