Carpaccio van Sint-jakobsvrucht met cai

4

Vinaigrette

  • sap van 1 limoen
  • 2 flinke theelepels grof zeezout
  • 2/3de theelepel suiker
  • 2 kleine groene chilipepers

 

De rauwe sint-jakobsvrucht gaart een beetje in de zuren van het limoensap. Dat maakt het een licht en fris gerecht dat super snel klaar is.

Was de kool en maak rondjes in de koolbladeren met een uitsteekring. Zorg ervoor dat ze iets groter zijn dan de Sint-Jakobsvrucht zelf.

Haal de Sint-Jakobsvrucht uit de schelp en snijd ze rauw in dunne plakjes van 2 mm.

Leg de Sint-Jakobsvrucht en de cai afwisselend en trapsgewijs op mekaar.

Snijd de chilipepers in flinterdunne plakjes en meng ze kort met het limoensap, zeezout en suiker tot een vinaigrette.

 

Recept Huibrecht Berends

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.