Carpaccio van sint-jakobsnoten met gerookte paling

Claudia Allemeersch
4
  • 2 rode uien
  • 2 aardappels
  • arachideolie
  • 1 kleine butternut- pompoen
  • 1 dl visfumet
  • 2 el chardonnay¬-azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1/2 limoen
  • peper en zout
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 6 sint-jakobsnoten
  • 1 filet gerookte paling
  • 1/2 appel (granny smith)
  • 1 el pijnboompitten

Snijd de rode ui fijn (het mogen reepjes zijn) en laat 2 minuten blancheren in water met azijn. Snijd de aardappels met een mandoline in fijne chips en frituur die kort in arachideolie (2 minuten). Werk af met grof zeezout.

Een butternutpompoen hoef je niet te schillen. Snijd in plakjes. Steek rondjes uit met vormpjes (behoud de restjes). Laat ze garen in visfumet, voeg chardonnay-azijn toe, olijfolie, gembersiroop en limoensap. Kruid goed met peper en zout.

Maak een crème van butternut: versnijd de resten in stukjes en laat 20 minuten garen in gevogeltebouillon met look, sjalot, tijm, laurier, samen met kurkuma. Haal de tijm en de laurier eruit. Mix alles zeer fijn.

Snijd de st-jakobsnoten in fijne plakjes. Schik ze naast elkaar op een bord en besprenkel met wat olijfolie. Laat een 10-tal minuten marineren.

Schik een sneetje coquille op een bord, schik er een plakje butternut op.

Werk af met enkele stukjes gerookte paling, julienne van appel, geroosterde pijnboompitten, de gemarineerde ui en de aardappelchips.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.