Carpaccio van schelvis met gekonfijte worteltjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Ingrediënten

Recept

Snijd de schelvis in fijne plakjes en bestrooi ze met grof zeezout. Dek af met plasticfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.

Spoel de schelvisplakjes goed af met water, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukentissue. Verdeel de vis over de borden en overgiet met een straaltje olijfolie, wat citroensap en peper.

Snijd de sjalotten en de gember fijn. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Smelt boter in een pan, voeg de sjalot en de gember toe en laat 5 minuten zacht stoven. Voeg dan de wortelen toe en kruid met peper, grof zeezout en een theelepel suiker. 

Overgiet met water tot de wortelen half onderstaan. Laat het vocht volledig verdampen zodat de wortelen karameliseren. Voeg op het laatst het fijngesneden lente-uitje erbij.

Schik de wortelen over de visplakjes. Werk eventueel af met een paar blaadjes veldsla die in olijfolie werden gedraaid.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.