Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade

4
(20) 45

Een eenvoudige salade met een bijzonder hoofdingrediënt: gerookte ossentong. Eigenlijk is het een charcuteriebordje met een frisse salade van aardappelblokjes en boontjes met een fantastische saus. Een topper uit de klassieke keuken.

Voor de remouladesaus:

  • 2 eierdooiers
  • 1 koffielepel mosterd
  • een scheutje dragonazijn
  • 4 dl arachideolie
  • ½ bussel platte peterselie
  • ½ bussel bieslook
  • enkele takjes dragon
  • 6 kleine augurken
  • 2 koffielepels opgelegde zilveruitjes
  • 2 koffielepels kappertjes
  • peper
  • zout
Vraag de slager om de ossentong in plakjes te snijden als je zelf geen snijmachine hebt.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.

Vul een grote kom met ijsblokjes en water.
Schil en halveer de asperges. Gaar ze 3 minuten in het kokende water.
Leg de asperges en de aardappelblokjes in het ijswater. Laat afkoelen.

Top de boontjes en kook ze 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. Leg ze ook in het ijswater.

Kook de eieren 8 minuten. Laat ze ook afkoelen in het ijswater.
Laat de groenten uitlekken. Pel de eieren.

Pluk de blaadjes van de peterselie en de kervel. Meng ze met de groenten. Kruid met peper en zout. Doe er een scheutje azijn en olie bij en laat even rusten.

Remouladesaus:

Doe de eierdooiers in een kom met de mosterd, een scheutje water en een scheutje dragonazijn.
Giet er langzaam de olie bij en mix met een garde tot mayonaise.

Snipper de peterselie en de bieslook. Rits de dragon van de takjes en snipper de blaadjes. Meng ze met ongeveer 6 eetlepels mayonaise.
Snijd de augurken, zilveruitjes en kappertjes fijn. Doe ze ook bij de mayonaise. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren:

Snijd de ossentong in fijne plakken met een snijmachine en leg ze op een bord als carpaccio.

Leg er de salade op.
Snijd de eieren in vier. Leg ze bij het vlees. Strooi wat grof zout op de eitjes.
Geef er de remouladesaus apart bij in een kommetje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.