Carpaccio van kalfsvlees op een aardappelsalade

  • 2 vastkokende aardappelen
  • een 12 tal sneetjes carpacciovlees
  • 1/4 venkel
  • ½ ui
  • een stukje chilipeper
  • 5 blaadjes koriander
  • een mespunt geraspte citroenschil
  • 1 el mayonaise
  • 2 el sesamolie
  • peper en zout 

Snijd de geschilde aardappel in zeer kleine blokjes en kook al-dente. Spoel onder koud water. Snijd ook de venkel in blokjes, blancheer en spoel onder fris water. Hak de chili en ui fijn.

Maak de sesamolie aan met de chili, de geraspte citroenschil en gehakte ui.

Meng de aardappel- en venkelblokjes met een lepel sesamolie en de mayonaise. Kruid met peper en zout. 

Leg de carpaccioplakjes op plastic folie en verdeel er de salade en korianderblaadjes over, draai in een bolletjes en ‘lak’ met de resterende dressing.

Garneer met de koriander en serveer fris. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.