
Carpaccio van kalfsvlees met aardappelsalade

(15) 15
Ingrediënten
- 2 vastkokende aardappelen
- een 12 tal sneetjes carpacciovlees
- 1/4 venkel
- ½ ui
- een stukje chilipeper
- 5 blaadjes koriander
- een mespunt geraspte citroenschil
- 1 el mayonaise
- 2 el sesamolie
- peper en zout
Recept
Snijd de geschilde aardappel in zeer kleine blokjes en kook al-dente. Spoel onder koud water. Snijd ook de venkel in blokjes, blancheer en spoel onder fris water. Hak de chili en ui fijn.
Maak de sesamolie aan met de chili, de geraspte citroenschil en gehakte ui.
Meng de aardappel- en venkelblokjes met een lepel sesamolie en de mayonaise. Kruid met peper en zout.
Leg de carpaccioplakjes op plastic folie en verdeel er de salade en korianderblaadjes over, draai in een bolletjes en ‘lak’ met de resterende dressing.
Garneer met de koriander en serveer fris.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.