Carpaccio van aardappelen met goudbrasem en een gribiche van erwtjes

4
  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 2 goudbrasemfilets, zonder vel, in carpaccio gesneden
  • 150 g erwtjes (vers of diepvries)
  • 1 ei
  • 1 el ambachtelijke mosterd
  • 1 bosje bieslook 
  • 2 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
     

Leg de geschilde aardappelen in een microgolfbestendige kom en zet ze half onder water.
Dek af met folie en kook ze 8 minuten in de microgolfoven op maximumvermogen.
Snijd de aardappelen daarna in schijfjes van een halve cm dik.
Snijd de bieslook en het hardgekookte ei fijn.

Meng voor de gribiche achtereenvolgens de balsamicoazijn met de mosterd en de olijfolie.
Voeg de bieslook, de erwtjes en het ei toe.
Kruid naar smaak met peper en zout.

Leg de aardappelschijfjes en de schijfjes goudbrasem afwisselend in rozetvorm op 4 borden.
Besprenkel met de gribiche.
Zet 15 minuten in de koelkast en dien koud op.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.