Carpaccio

4

Carpaccio is van oorsprong een Italiaans gerecht maar is doorheen de jaren ook uitgegroeid tot een klassieker in de Vlaamse keuken. Het geheim van een goede carpaccio is vlees van hoge kwaliteit en een scherp mes.  

  • 300 g ossenhaas of dunne lende
  • 1/2 citroen
  • 50 g rucola
  • 50 g parmezaan
  • 1 el olijfolie + wat extra
  • peper
  • grof zout
     
Gebruik eens Oud Brugge kaas ipv Parmezaan.

Snijd het vlees in flinterdunne plakjes of vraag dit aan de slager.

Wrijf 4 borden in met de citroen.

Schik de plakjes vlees op de borden. Kruid met peper en grof zout.

Verdeel de rucola en de geraspte kaas over de borden.

Druppel wat olie over de rucola en zet wat extra olijfolie op tafel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.