Carpaccio

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Carpaccio is van oorsprong een Italiaans gerecht maar is doorheen de jaren ook uitgegroeid tot een klassieker in de Vlaamse keuken. Het geheim van een goede carpaccio is vlees van hoge kwaliteit en een scherp mes.  

Ingrediënten

  • 300 g ossenhaas of dunne lende
  • 1/2 citroen
  • 50 g rucola
  • 50 g parmezaan
  • 1 el olijfolie + wat extra
  • peper
  • grof zout
     

Gebruik eens Oud Brugge kaas ipv Parmezaan.

Recept

Snijd het vlees in flinterdunne plakjes of vraag dit aan de slager.

Wrijf 4 borden in met de citroen.

Schik de plakjes vlees op de borden. Kruid met peper en grof zout.

Verdeel de rucola en de geraspte kaas over de borden.

Druppel wat olie over de rucola en zet wat extra olijfolie op tafel.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.