Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen

4
15
  • 600 g broccoliroosjes
  • 1 blokje magere gevogeltebouillon
  • 10 g boter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml halfvolle koude melk
  • 50 ml light room
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • zout en peper
     

Smelt de boter in een stoofpan op een hoog vuur.
Voeg de sjalot toe.
Doe er de broccoliroosjes en het blokje gevogeltebouillon bij en kruid met peper.

Giet er water bij tot de groenten onder staan.
Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
Rooster ondertussen de amandelen al roerend in een droge pan op een hoog vuur.
Zet opzij.

Hou enkele gekookte broccoliroosjes opzij en doe de rest in een blender met 3 à 4 soeplepels kookvocht en 50 ml light room.
Mix dit ongeveer 1 minuut tot een glad mengsel.
Verdeel de broccolivelouté over 4 grote glazen of 4 diepe borden.
Versier met enkele broccoliroosjes.

Klop de koude melk tot een schuimige massa en verdeel ze over de velouté.
Werk af met enkele geroosterde amandelschilfers en dien op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.