Cannelloni van groene kool met varkensgehakt

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Ingrediënten

  • 300 g varkensgehakt
  • 1 groene kool
  • 100 g brood
  • 1 ei
  • 5 cl room
  • 10 cl melk
  • bieslook, gesnipperd
  • 100 g geraspte kaas
  • 30 g boter
  • 2 dl groentenbouillon
  • zout en peper

Recept

Doe het brood in stukken en leg ze in de melk. Zo wordt het brood zacht.

Meng in een kom het in melk geweekte brood, de room, het ei, de bieslook en het gehakt. Kruid met peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool. Houd de overige bladeren apart. Leg elk blad open en schep hierop een lepel varkensgehakt. Rol elk blad op tot een cannelloni.

Leg de cannellonis in een beboterde ovenschaal en overgiet met de groentenbouillon.

Zet het geheel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C. Bestrooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de cannellonis met de geraspte kaas. Laat nog even gratineren.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.