Cannelloni van gegrilde aubergine met aardappelpuree, spinazie en ricotta

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

  • 2 grote bloemige aardappelen (200 g)
  • 2 aubergines
  • 100 g spinazie
  • 70 g ricotta
  • 2 dl tomatensaus
  • 20 basilicumblaadjes
  • 1 dl room
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • parmezaanschilfers
  • 1,5 dl olijfolie

Recept

Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 0,5 cm. Grill de aubergine in voldoende olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Was de spinazie, blancheer in licht gezouten water en laat afkoelen. Hak de spinazie fijn.

Kook de geschilde aardappelen. Pureer de aardappelen en voeg de room en de gesneden basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de aardappelpuree met de ricotta, de geraspte kaas en de spinazie.

Maak canneloni met de gegrilde aubergine en vul ze met het aardappelmengsel.

Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

Serveer met tomatensaus en garneer met een blaadje basilicum en de parmezaanschilfers. 

Patatti incognito_logo.jpg

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.