Cake met paprika, garnalen en curry

Flandria
Partner
Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 45

Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem
  • 100 g gepelde garnalen
  • 5 cl olie
  • 5 cl melk
  • 4 eieren
  • 1 zakje gist
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 oranje paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 tot 2 kl kerriepoeder
  • zout en peper

Recept

Verwarm de oven voor op 180 °C. 
Snijd de garnalen in stukjes en zet opzij op een koele plaats. 
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. 
Bak de paprikablokjes in een pan met een beetje olijfolie. Zet opzij.
Meng in een kom de bloem en de gist. Voeg de eieren één voor één toe en meng. 
Voeg de olie, melk, peper en vervolgens de stukjes garnaal, de paprikablokjes en het kerriepoeder toe en vermeng alles met elkaar.
Giet het beslag in een beboterde cakevorm en bak de cake 45 à 50 minuten in de oven. Laat de cake volledig afkoelen alvorens hem in plakken te snijden.

Serveer met een groen slaatje.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.