Cake met Brugge Goud en banaan

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 50

Ingrediënten

  • 150 g Brugge Goud fijn geraspt
  • 75 g boter + boter om in te vetten
  • 75 g ruwe suiker
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • bakpoeder 1 zakje van 16 gr
  • 1dl volle melk
  • zout
  • 1 banaan
  • sap van ½ citroen
  • 100 g amandelschilfers

Recept

Klop de boter, eieren en suiker tot een schuimige massa.

Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Rasp de Brugge Goud fijn.

Voeg de kaas, melk en zout toe aan het mengsel. Meng goed.

Snijd de banaan in stukjes en besprenkel met citroensap.

Vet een cakevorm in met boter en stort de helft van het deeg erin. Leg hierop de banaanstukjes en de helft van de geschaafde amandelen. Bedek met de rest van het deeg en werk af met de resterende geschaafde amandelen.

Bak gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Dien warm of koud op.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.