Cake met Brugge Goud en banaan

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 50

Ingrediënten

  • 150 g Brugge Goud fijn geraspt
  • 75 g boter + boter om in te vetten
  • 75 g ruwe suiker
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • bakpoeder 1 zakje van 16 gr
  • 1dl volle melk
  • zout
  • 1 banaan
  • sap van ½ citroen
  • 100 g amandelschilfers

Recept

De boter, eieren en suiker tot een schuimige massa kloppen.

Nu de gezeefde bloem en bakpoeder toevoegen en samen met de kaas en de melk en wat zout goed doormengen.

De banaan in stukjes snijden en bedruipen met citroensap.

Cakevorm inboteren en de helft van het deeg hierin storten, hierop de banaanstukjes en de helft van de amandelschilfers. Vervolgens hierop de rest van het deeg en amandelschilfers er boven op.

Nu bakken in voorverwarmde oven bij 200°C gedurende 50 minuten.
Warm of koud opdienen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.