Buikspek met shiitake en spinazie

4
30
  • 1 stuk buikspek van ca. 800 g
  • 150 g shiitake
  • 500 g verse spinazie
  • 200 g wilde rijst
  • 4 el sojasaus
  • 2 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 el gemberwortel, in fijne plakjes
  • 3 tenen look
  • 1 klein rood chilipepertje, gesnipperd

Snijd het zwoerd van het spek kruiselings in tot aan het vlees, maak ruitjes van ongeveer 1 cm.
Meng in de schaal de sojasaus, mirin, gemberwortel, geplette knoflook en chilipeper goed door elkaar.
Marineer het vlees minimaal 3 uur in dit mengsel.
Draai het regelmatig om, zodat het evenredig marineert.

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vul de ovenschaal met kokend water en leg het rooster er op.
Schik het gemarineerde vlees op het rooster en plaats de schaal 90 minuten in de oven.
Bewaar de marinade.
Penseel regelmatig een beetje marinade over het zwoerd, zodat het krokant wordt.

Roerbak de spinazie met de hele shiitake in de wok en kook de rijst in ruim water met wat zout.
Snijd het buikspek in plakken.

Serveer de rijst in timbaaltjes met daarbij twee plakken buikspek en de shiitake met spinazie.
Serveer eventueel een klein bakje sojasaus apart bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.