Brugse kant: nieuwjaarskoekjes

Claudia Allemeersch
30

Voor 25 koekjes:

  • 75 g zachte boter op kamertemperatuur
  • 250 g bleke cassonadesuiker
  • 125 g bloem
  • 60 g amandelschilfers
  • 3/4 dl water

Meng de boter met de suiker.

Zeef de bloem en roer die onder het suiker-botermengsel. Voeg nu ook het water toe en klop tot een glad deeg. Voeg vervolgens de amandelschilfers toe en roer goed om.

Plaats een siliconenmatje op een bakplaat en leg er kleine hoopjes deeg op. Leg ze ver genoeg uit elkaar, want het deeg gaat wat uitlopen.

Bak de koekjes af: 10 minuten op 170°C. Haal uit de oven, laat even afkoelen en schep de koekjes van de matjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.