Broodsoep met tomaten en knoflookcroutons

4
  • 10 witte of lichtbruine boterhammen, zonder korst, in blokjes
  • 200 g roomkaas
  • 2 tomaten
  • 1 venkel, in stukjes
  • 1,2 l groente- of kippenbouillon
  • 2 uien, in stukjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • bakboter
  • peper en zout

Stoof de ui en de venkel gaar in een beetje bakboter. Doe 3/4 van de boterhammen en de bouillon erbij en breng aan de kook.

Laat 5 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit, doe de roomkaas erbij en mix de soep glad.

Kruid naar smaak met wat peper en zout. Bak de rest van de broodblokjes met de look goudbruin in een beetje boter. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.

Serveer de broodsoep met de knoflookcroutons en de tomatenblokjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.