Broodsalade met wintergroenten

4
  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 100 g veldsla
  • 1 stronk witloof
  • enkele gekookte spruitjes
  • 1 appel
  • 1 rode ui, in dunne ringen, 1/2 u gemarineerd in witte wijnazijn
  • zwarte peper en grof zout

Voor de dressing

  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 el honing
  • peper en zout

Rooster het brood en breek het dan in hapklare stukken.
Spoel de veldsla grondig en snijd alle groenten in stukken.
Meng de groenten met de sla en het brood onder elkaar met een beetje dressing en laat even rusten.
Werk verder af met schijfjes appel en gemarineerde ui en breng op smaak met zwarte peper en grof zout.

Lekker als lunch of bijgerecht bij een winterbarbecue.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.