Broodsalade met wintergroenten

Slaatje
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 100 g veldsla
  • 1 stronk witloof
  • enkele gekookte spruitjes
  • 1 appel
  • 1 rode ui, in dunne ringen, 1/2 u gemarineerd in witte wijnazijn
  • zwarte peper en grof zout

Voor de dressing

  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 el honing
  • peper en zout

Recept

Rooster het brood en breek het dan in hapklare stukken.

Spoel de veldsla grondig en snijd alle groenten in stukken.

Meng de groenten met de sla en het brood onder elkaar met een beetje dressing en laat even rusten.

Werk verder af met schijfjes appel en gemarineerde ui en breng op smaak met zwarte peper en grof zout.

Lekker als lunch of bijgerecht bij een winterbarbecue.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.