Nieuw van bij ons

Is het koud buiten maar heb je toch zin in salade? Dan moet je deze broodsalade met spruitjes, pompoen en spek zeker proberen.
Ingrediënten
- een halve butternut
- 100 g spruitjes
- 100 g veldsla
- 2 el rozijnen
- 150 g spekblokjes
- 2 sneetjes brood
- 1 kl provençaalse kruiden
- 5 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- peper
- zout
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de butternut en snijd in kleine blokjes.
Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie, kruid met peper en zout en plaats ze ongeveer 40 minuten in de oven.
Snijd het brood in croutons en bak ze in een pannetje met wat olijfolie en provençaalse kruiden.
Spoel de spruitjes, maak ze schoon en snijd ze heel fijn met een keukenmesje, mandoline of rasp.
Bak de spekjes in een pannetje zonder vetstof.
Schik de salade op de borden. Lepel er de butternutpompoenblokjes, de gebakken spekjes en de broodcroutons op.
Strooi er de rozijnen en geschaafde spruitjes over. Bedruppel met olijfolie en wat witte-wijnazijn. Kruid met peper en zout.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.