Broodsalade met ansjovis, kerstomaten en olijven

2
  • 4 sneden bruin brood
  • 1/2 komkommer
  • 50 g ansjovisfilets in rolletjes
  • 25 g groene olijven
  • 2 tomaten
  • 1 bosje pijpajuin
  • 1/2 krop sla
  • 1/2 bosje verse basilicum
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 8 à 10 kappertjes
  • peper en zout
     

Toast het brood.
Schil de komkommer, snijd hem doormidden en in reepjes.
Hak de basilicum en de pijpajuintjes fijn.
Ontpit de olijven en snijd ze in ringetjes.
Doe alles, met de sla en de ansjovisrolletjes, in een slakom.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe, samen met de kappertjes, de balsamicoazijn en de olijfolie.
Kruid met peper en zout. Meng alles door elkaar.

Verbrokkel het brood en voeg vlak voor het opdienen toe.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.