Broodjes ‘pulled rabbit’ met barbecuesaus

4
(20) 150

Voor de malse bouten met een ‘spice rub’:

  • 4 konijnenbouten
  • 30 g donkere kandijsuiker
  • 30 g grillkruiden (specerijenmix)
  • een scheut olijfolie

Voor de BBQ-saus:

  • 1 ui
  • 100 g donkere kandijsuiker
  • 100 g honing
  • 3 dl bruin bier
  • 2 dl ketchup
  • 5 cl sojasaus
  • een scheutje tabasco (naar smaak)
Toast de broodjes in een warme oven en voeg wat rauwkost toe. Gebruik fris selderloof, reepjes knapperige ijsbergsla of pittige waterkers.

Verwarm de oven voor tot 150°C.

Maak de ‘spice rub’. Meng grillkruiden, bruine suiker en een scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix.

Leg de gekruide bouten in een ovenschaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 2u30 garen in de oven.

Snipper voor de BBQ-saus de uien zo fijn mogelijk en stoof ze op een matig vuur met de ketchup, de bruine suiker, het bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco.

Laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur, tot ze voor de helft is ingekookt.

Pluk het vlees van de gare bouten, maak het fijn en roer er een deel saus doorheen.

Serveer porties ‘pulled rabbit’ tussen verse broodjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.