Broodjes met een salade van gekookte ham, knolselder, appel en dillesaus

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Ingrediënten

  • 4 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (120 g)
  • 12 kleine volkorenbroodjes
  • 1 appel
  • 50 g knolselder
  • het sap van ¼ citroen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel gesneden dille
  • enkele kerstomaatjes
  • enkele kwarteleitjes
  • peper en zout
  • azijn

Recept

Snijd de ham in kleine snippers. Hou enkele snippers over als garnituur.

Schil de appel en snijd hem ook in blokjes. Schil de knolselder, snijd hem in reepjes en maak samen met de appel aan met het citroensap.

Maak de ham, de knolselder en appelblokjes aan met de mayonaise en de dilletakjes. Breng alles op smaak met zout en peper.

Kook de kwarteleieren 5 minuten in kokend water, met een scheut azijn bij het kookwater. Daarna de eitjes vlug laten schrikken onder koud water en pellen.

Ontvel de tomaten en snijd ze in 2.

Vul de broodjes met de salade en garneer met de rest van de snippers ham, een kwarteleitje, de dille en de tomatenplakjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.