Start to cook

Broodjes met een salade van gekookte ham, knolselder, appel en dillesaus

4
10
  • 4 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (120 g)
  • 12 kleine volkorenbroodjes
  • 1 appel
  • 50 g knolselder
  • het sap van ¼ citroen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel gesneden dille
  • enkele kerstomaatjes
  • enkele kwarteleitjes
  • peper en zout
  • azijn

Snijd de ham in kleine snippers. Hou enkele snippers over als garnituur.

Schil de appel en snijd hem ook in blokjes. Schil de knolselder, snijd hem in reepjes en maak samen met de appel aan met het citroensap.

Maak de ham, de knolselder en appelblokjes aan met de mayonaise en de dilletakjes. Breng alles op smaak met zout en peper.

Kook de kwarteleieren 5 minuten in kokend water, met een scheut azijn bij het kookwater. Daarna de eitjes vlug laten schrikken onder koud water en pellen.

Ontvel de tomaten en snijd ze in 2.

Vul de broodjes met de salade en garneer met de rest van de snippers ham, een kwarteleitje, de dille en de tomatenplakjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.