Brooddoos Lekker van bij Ons

Geert Van Der Bruggen
4
(45) 20

voor de caponata:

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • een handvol rozijntjes
  • een handvol pijnboompitten
  • olijfolie
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd ze onderaan kruiselings in.
Dompel ze een tiental seconden onder in kokend water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
Haal de schil van de tomaten.

Snipper de ui en de look en stoof ze glazig in olijfolie.
Schil de paprika en haal er de pitten uit.
Snijd de paprika, courgette en aubergine in kleine stukjes en doe ze ook in de pan.
Stoof rustig verder.

Snijd de tomaten middendoor en haal er de pitjes uit.
Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de groenten.
Blus met de witte wijn en de azijn.
Kruid met peper, zout en een mespuntje gerookt paprikapoeder.
Doe er de rozijntjes en pijnboompitten bij en laat rustig gaar worden.
Laat de caponata volledig afkoelen. Hij is op zijn best als hij een nachtje in de koelkast gerust heeft.

Schil de gele paprika's en snijd ze in vier.
Verwijder de pitten en haal de stukken door olijfolie.
Rooster ze enkele minuten in een hete grillpan.
Snijd intussen de rozemarijn fijn.
Leg de paprika's in een bord.
Strooi er de rozemarijn overheen, kruid met peper en zout en giet er nog wat verse olijfolie over.

Klop de eitjes los met peper en zout.
Klop niet te lang, anders worden de omeletjes taai.
Bak 4 individuele omeletjes in de pan.
Strooi er uit de pan flink wat vers gesneden basilicum overheen.

Snijd mooie dikke sneetjes van de broodjes.
Bedek een sneetje rozijnenbrood met de caponata.
Werk af met telkens een plakje gerookt paardenvlees en enkele stukjes verse geitenkaas.
Kruid met peper en sluit de boterham met nog een sneetje rozijnenbrood.
Leg de omelet op een sneetje speltbrood en leg er de pepers op.
Sluit deze boterham af met een sneetje meergranenbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.