Brochette van zalm en appel

Claudia Allemeersch
4
30
  • 2 appels (jonagold)
  • 8 stukjes verse zalm van 25 g
  • peper en zout
  • 2 el bloem
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 ei
  • 100 g panko of paneermeel
  • arachideolie om te frituren
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Schil de appels en snijd ze in gelijkmatige, grote blokjes. Steek op een cocktailprikker afwisselend stukjes zalm en appel. Kruid met peper en zout.

Meng de bloem en de sojasaus met een volledig losgeroerd ei. Voeg hier 4 eetlepels water aan toe. Goed mengen.

Wentel de prikkers met zalm en appel door dit deegje.  Wentel ze daarna in panko of paneermeel.

Laat arachideolie heet worden in een pannetje en frituur de brochetjes kort.

Werk af met sesamzaadjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.