Brochette van zalm en appel

Partner

Claudia Allemeersch

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 2 appels (jonagold)
  • 8 stukjes verse zalm van 25 g
  • peper en zout
  • 2 el bloem
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 ei
  • 100 g panko of paneermeel
  • arachideolie om te frituren
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Recept

Schil de appels en snijd ze in gelijkmatige, grote blokjes. Steek op een cocktailprikker afwisselend stukjes zalm en appel. Kruid met peper en zout.

Meng de bloem en de sojasaus met een volledig losgeroerd ei. Voeg hier 4 eetlepels water aan toe. Goed mengen.

Wentel de prikkers met zalm en appel door dit deegje.  Wentel ze daarna in panko of paneermeel.

Laat arachideolie heet worden in een pannetje en frituur de brochetjes kort.

Werk af met sesamzaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.