Brochette van aardappelen met gemarineerd rundsvlees en zure roomdip

Bijgerecht
Barbecue
  • 16 kleine vastkokende aardappelen
  • 400 g rundsvlees
  • 16 kleine tomaten
  • 0,5 dl olijfolie
  • gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Marinade:

  • 100 g ketchup
  • 0,5 dl balsamicoazijn
  • 0,5 dl olijfolie
  • rasp van 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook

Dipsaus:

  • 2 dl zure room
  • tabasco
  • 20 blaadjes koriander
  • sap van 1 limoen
  • zout

Maak een dag op voorhand de marinade klaar. Pers hiervoor de knoflook en rasp de limoen en meng met de azijn, 0,5 dl olijfolie en de ketchup. Snijd het vlees in gelijke blokjes en laat minsten 12 u marineren.

Schrob de kleine aardappeltjes schoon en kook al dente gaar in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

Prik de aardappelen, vleesblokjes en tomaten op een prikker en strijk in met de resterende olie. Rooster op matig warme grill. Kruid met paprikapoeder peper en zout.

Meng voor de dipsaus intussen de room met de tabasco, de korianderblaadjes, wat zout en limoensap. Serveer de warme aardappelen met de dipsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.