Brochette van aardappelen met gemarineerd rundsvlees en zure roomdip

Bijgerecht
  • 16 kleine vastkokende aardappelen
  • 400 g rundsvlees
  • 16 kleine tomaten
  • 0,5 dl olijfolie
  • gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Marinade:

  • 100 g ketchup
  • 0,5 dl balsamicoazijn
  • 0,5 dl olijfolie
  • rasp van 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl zure room
  • 20 blaadjes koriander

Dipsaus:

  • tabasco
  • 20 blaadjes koriander
  • sap van 1 limoen
  • zout

Maak een dag op voorhand de marinade klaar. Pers hiervoor de knoflook en rasp de limoen en meng met de azijn, 0,5 dl olijfolie en de ketchup. Snijd het vlees in gelijke blokjes en laat minsten 12 u marineren.

Schrob de kleine aardappeltjes schoon en kook al dente gaar in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

Prik de aardappelen, vleesblokjes en tomaten op een prikker en strijk in met de resterende olie. Rooster op matig warme grill. Kruid met paprikapoeder peper en zout.

Meng voor de dipsaus intussen de room met de tabasco, de korianderblaadjes, wat zout en limoensap. Serveer de warme aardappelen met de dipsaus.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief