
Brochette van aardappelen met gemarineerd rundsvlees en zure roomdip
Ingrediënten
- 16 kleine vastkokende aardappelen
- 400 g rundsvlees
- 16 kleine tomaten
- 0,5 dl olijfolie
- gerookte paprikapoeder
- peper en zout
Marinade:
- 100 g ketchup
- 0,5 dl balsamicoazijn
- 0,5 dl olijfolie
- rasp van 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
Dipsaus:
- 2 dl zure room
- tabasco
- 20 blaadjes koriander
- sap van 1 limoen
- zout
Recept
Maak een dag op voorhand de marinade klaar. Pers hiervoor de knoflook en rasp de limoen en meng met de azijn, 0,5 dl olijfolie en de ketchup. Snijd het vlees in gelijke blokjes en laat minsten 12 u marineren.
Schrob de kleine aardappeltjes schoon en kook al dente gaar in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Prik de aardappelen, vleesblokjes en tomaten op een prikker en strijk in met de resterende olie. Rooster op matig warme grill. Kruid met paprikapoeder peper en zout.
Meng voor de dipsaus intussen de room met de tabasco, de korianderblaadjes, wat zout en limoensap. Serveer de warme aardappelen met de dipsaus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.