Brochette met dijonaisesaus

4
  • 4 rundbrochettes
  • arachide- of maïsolie
  • 1/2 l bruine fond
  • 1/4 l room
  • 75 g Dijonmosterd
  • 35 g graanmosterd
  • zout en peper van de molen
  • 30 g roux (10 g boter/20 g bloem)
     

Maak de roux.
Smelt de boter en voeg de bloem toe.
Laat even bakken op een zacht vuurtje.
Voeg de kalfsfond toe en breng aan de kook, klop de roux goed los zodat er geen klonters achterblijven.
Voeg de room, de mosterd en de graanmosterd toe en breng alles aan de kook.
Breng op smaak met peper van de molen en zout.

Bestrijk het vlees lichtjes met wat arachide of maïsolie en kruid het met een weinig zout.
Verhit de grillpan op een hoog vuur.
Zet het vuur nu middelhoog en leg het vlees op de plaat.
Bak brochette 1 minuut aan elke zijde (vier zijden).
Zet het vuur vervolgens af en kruid het vlees met een weinig zout en peper van de molen.
Laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie.

Voor het bakken op de barbecue: volg de grilltijden van het grillen op de plaat, maar reken er per gaartijd 1 à 2 minuten bij.

Giet de saus in een sauskom.
Serveer het vlees samen met de saus en een knapperig groen slaatje.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.