Broccoliroomsoep met pancetta

4
  • 900 g broccoli
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 l melk
  • muskaatnoot
  • piment poeder
  • 2 dl room
  • 6 dunne sneetjes pancetta of bacon
  • zout
  • versgemalen peper

Schil de sjalotjes, hak ze fijn en laat ze fruiten in een kookpot met olijfolie en een snuifje zout.
Gaar enkele broccoliroosjes in gezouten water en verfris onder koud stromend water.
Bewaar deze om de soep af te werken.

Giet de melk in de kookpot en breng aan de kook.
Doe de broccoliroosjes erbij, zet het vuur laag en laat ze sudderen gedurende 20 minuten, tot ze goed gekookt zijn.
Mix en breng op smaak met peper, muskaatnoot, piment poeder en room.
Wenst u een krachtigere smaak, voeg dan een bouillonblokje toe.

Laat de sneetjes pancetta ongeveer 2 minuten roosteren onder de ovengrill, tot ze knapperig zijn.
Doe ze in stukjes.
Giet de warme velouté in enkele koppen.
Doe er een beetje peper van de molen bij, de geroosterde plakjes pancetta en versier met de apart gehouden broccoliroosjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.