Broccoliflan met tomatencoulis en quinoa

1
  • 1/2 broccoli
  • 1 ei
  • 3 eetlepels lightroom
  • 3 tomaten
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 80 g quinoa
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper en zout

Spoel de broccoli, haal de roosjes van de stam en schil de stam.
Laat de broccoli 8 minuten blancheren in gezouten water en uitlekken onder de koudwaterkraan.
Mix de broccoli fijn en meng de puree met het losgeklopte ei, de room, 1 eetlepel gehakte peterselie, peper en zout tot een glad mengsel.

Strijk een individueel ovenschaaltje van 8 à 10 cm hoog in met een beetje olie.
Giet er het broccolimengsel in.
Zet het schaaltje in een warmwaterbad en laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Maak ondertussen de coulis.
Pel en ontpit de tomaten, snijd het vruchtvlees in stukken en laat de tomaten zonder vetstof tot een brij inkoken samen met de gesnipperde ui, het geperste knoflook, peper en zout.
Mix de tomatenbrij en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stort de flan op een bord, schep er de quinoa omheen en overgiet alles met de tomatencoulis.
Versier met de rest van de gehakte peterselie en blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.