Broccoli-preitaart

Varia
Quiche
Gratin
4
  • 1 bladerdeegbodem (kant-en-klaar)
  • 4 stengels prei, fijngesneden
  • boter
  • peper en zout
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 6 eieren
  • 2,5 dl room
  • 200 g geraspte kaas (bv. Oud Brugge)
  • nootmuskaat, geraspt

Bekleed een diepe, beboterde taartbodem met het bladerdeeg. Prik enkele keren in de bodem. Stoof de prei kort in boter en breng op smaak met peper en zout. Stoom de broccoliroosjes beetgaar.

Verdeel prei en broccoli over de taartbodem. Meng de eieren met de room. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet dit mengsel over de groenten.

Zet de taart 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief