Brick van aardappel, tapenade en rucolapesto

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 15

Ingrediënten

  • 4 aardappelen om te koken/stomen (600 g)
  • 2 brickvellen
  • 1 el zwarte tapenade
  • 1/4 bosje basilicum
  • 50 g rucola
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie

Recept

Was de aardappelen en leg ze in een slakom. Vul de kom voor de helft met water. Dek de kom af met een folie en zet 7 tot 8 minuten in de microgolfoven
(op middelmatig vermogen). Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.

Snijd de brickvellen in 2. Vouw ze toe. Leg in een hoekje wat aardappelen, een mespuntje zwarte tapenade en enkele basilicumblaadjes. Vouw toe zoals een loempia. Herhaal deze stappen 4 keer. Bak 5 tot 6 minuten in de oven op 180 °C (stand 6).

Maak de pesto door de rucola, parmezaan en 1 el olijfolie te mixen. Dien op met lauwe bricks.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.