Brevalsaus

Saus
Type
Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 1/4 l visfumee
  • 1/4 l room
  • 1 dl droge witte wijn
  • citroen
  • 50 g boter
  • fijngehakte peterselie
  • fijngehakte blokjes champignons
  • blokjes tomaat

Deze saus smaakt heerlijk bij gepocheerde of gestoomde vis.

Recept

Laat de visfumet en de wijn tot op de helft inkoken. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt. Voeg een paar druppeltjes citroensap toe.
Voeg voor het opdienen de klontjes verdeelde boter door de saus. En vervolgens de fijngehakte peterselie, de champignons en blokjes tomaat inroeren.

Proeven en eventueel bijkruiden met zout en peper.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.