
Ingrediënten
- 1 grote steenbolkfilet, in stukjes gesneden
- 3 grote aardappelen (bintje)
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- peterselie, fijngesneden
- dragon, fijngesneden
- 100 ml witte wijn
- 100 ml zure room
- 1 el haringkaviaar
- 4 eieren
- zout
Recept
brandade
Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Voeg de witte wijn toe en leg de stukjes vis op de aardappelen. Door de warmte van de aardappelen zal de vis garen. Voeg, als de vis gaar is, de zure room, fijngesneden look, dragon en peterselie toe. Plet alles tot een mooie brandade (puree). Er mogen zeker nog wat stukken inzitten.
afwerking
Breng op smaak met zout en werk af met een lepeltje haringkaviaar, een mooi spiegelei en nog wat groene kruiden.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.