Bouillie met erwtjes en worteltjes

Claudia Allemeersch
4

Zet het soepvlees op in een ruime kom koud water met zout.
Breng aan de kook en schuim de onzuiverheden af.
Giet af en spoel het vlees af onder koud stromend water.

Zet het vlees opnieuw op in een ruime kom met koud water en zout.
Voeg er grofgesneden prei en selder aan toe.
Pel de uien, halveer ze en laat ze dichtschroeien in een pan zonder vetstof.
Prik er een kruidnagel in en voeg toe.
Voeg ook de tijm en laurier toe samen met de grofgesneden wortelen.
Laat het geheel 2,5 uur sudderen.

Schil de aardappelen en de raap en haal er bolletjes uit met een parisiennelepeltje.
Blancheer de erwtjes.
Rasp de wortelen en snijd in plakjes.
Stoof de worteltjes in een weinig boter en voeg de erwtjes toe.
Kook de aardappelbolletjes en de raapjes een 7-tal minuutjes, giet af.

Versnijd het soepvlees in stukjes en meng met de aardappelen, raapjes, erwtjes en worteltjes.
Werk af met een beetje bouillon, kruid af met peper en zout en garneer met wat fijngehakte krulpeterselie.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.