Boterham met spread van pompoen

4
  • 4 dikke sneden bruin brood
  • 500 g pompoen
  • 4 plakjes boerenhesp
  • 2 el sesampasta
  • 2 teentjes knoflook
  • gehakte peterselie
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • peper en zout

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd in grote stukken. Doe de pompoen in een ovenschaal en druppel er een beetje olijfolie over. Schep goed om en gaar de pompoen ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen.

Mix de pompoen met de sesampasta tot een spread en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.

Serveer de pompoenspread met vers bruin brood en boerenhesp en werk af met wat gehakte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.