Bonne Femme saus

Sauce
Type
Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 1/4 l visfumet
  • 1/4 l room
  • 1 dl droge witte wijn
  • citroen
  • 50 g boter
  • fijngehakte peterselie
  • fijngehakte blokjes champignons

Deze saus smaakt heerlijk bij gepocheerde of gestoomde vis.

Recept

Laat de visfumet en de wijn tot helft inkoken. 

Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt. Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer de in klontjes verdeelde boter door de saus vlak voor het opdienen. 

Roer er vervolgens de fijngehakte peterselie en de blokjes champignons onder.

Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.