Start to cook

Boerenbrood met mousse van gekookte ham, gemarineerde radijsjes en bieslook

4
25
  • 3 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (100 g)
  • 4 sneden volkorenbrood
  • 1,5 dl runderbouillon
  • 1,5 blad gelatine
  • 1,5 dl room (minimum vetgehalte 35%)
  • 2 mooie rijpe tomaten
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 bussel radijsjes
  • 1/2 bussel waterkers
  • enkele eetlepels dressing naar keuze
  • peper en zout

Voorbereiding: de bereide tomaten en radijsjes een halfuurtje laten marineren.

Snijd de ham in stukjes. Laat de gelatine weken in koud water.

Warm de runderbouillon op en voeg er zorgvuldig de ham aan toe. Laat er de gelatine in smelten en haal het geheel door een fijne zeef.

Klop de room half op en spatel hem onder het hammengsel. Kruid met zout en peper.

Ontvel en ontpit de tomaten en snijd de buitenkant, dus het vruchtvlees in grove stukken. Bewaar de tomatenharten. Laat het vruchtvlees van de tomaten een half uurtje marineren in de azijn en kruid met zout en peper.

Snijd de radijsjes in plakjes en laat ze ook kort marineren in het azijnmengsel samen met de tomaten. Spoel de waterkers.

Strijk het boerenbrood in met de hammousse, garneer met de tomaten, de tomatenharten, de waterkers en de radijsjes.

Lepel er de dressing over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.