BOEM Patat en je kater is weg

  • 1 grote bloemige tot vrij vastkokende aardappel (of 2 middelgrote)
  • augurkjes
  • handvol sla naar keuze
  • 4 sneden cheddar
  • 1 ei
  • ketchup
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappel dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een soort waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat. Leg de aardappel op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over. Bak nu gedurende 30 minuten in de oven.

Haal de gare aardappel(en) uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Stop de cheddar tussen de gleuven van de aardappel(en) en stop nog eens 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bak een ei (paardenoog) in een pan en leg dit op de BOEM Patat. Serveer met met ketchup, augurkjes en sla.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.