BOEM Patat en je kan verder studeren

4
  • 1 grote bloemige tot vrij vastkokende aardappel (of 2 middelgrote)
  • 1 zalmfilet (ongeveer 150 g)
  • 120 g spinazie (vers of diepvriesspinazie met room)
  • 1 dl room
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappel(en) dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een soort waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat.

Leg de aardappel(en) op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over. Bak gedurende 35 minuten in de oven.

Kruid de zalmfilet met peper en zout en druppel er wat olijfolie over. Plaats de zalm bij de aardappel(en) in de oven na ongeveer 20 minuten. Je kan de zalmfilet ook bakken in de pan.

Nu kan je kiezen: werk je meteen met diepvriesspinazie in room, dan moet je enkel ontdooien en opwarmen in een pot of microgolfoven. Werk je met verse spinazie, was hem dan goed en slink hem in een pot met een teentje look, nootmuskaat, peper en zout . Voeg op het einde de room toe.

Haal de gare aardappel(en) uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Snijd de gebakken zalm in reepjes en steek deze tussen de aardappel(en). Verdeel de spinazie er rijkelijk over zodat de saus mooi tussen de aardappelgleufjes komt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.