BOEM Patat en je hebt lunch

1
  • 1 grote bloemige tot vrij vastkokende aardappel
  • 100 g spekblokjes
  • 1 stronk witloof
  • 1 el walnootolie (of andere olie)
  • halve citroen
  • ong. 5 walnoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappel dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een soort waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat.

Leg de aardappel op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over. Bak gedurende 35 minuten in de oven.

Bereid ondertussen de koude witloofsalade voor. Neem een pannetje en bak de spekblokjes zonder vetstof krokant.  Meng 1 el walnootolie met het sap van een halve citroen, peper en zout. Was en snijd de witloof in stukjes en giet de vinaigrette erover. Hak de walnoten in groffe stukjes en meng samen met de spekblokjes onder de gesneden witloof.

Haal de gare aardappel uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Serveer de aardappel met de witloofsalade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.