BOEM Patat en je hebt eten voor of na het sporten

1
  • 1 grote bloemige tot vrij vastkokende aardappel
  • 3 dikke bloemkoolrozen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el currypoeder
  • 1 ajuin
  • 100 g kipfilet
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappel dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een soort waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat.

Leg de aardappel op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over. Bak gedurende 35 minuten in de oven.

Breng een potje met water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes ongeveer 8 minuten.

Snijd ondertussen de filet in fijne reepjes om tussen de aardappel te steken. Wentel deze in currypoeder. Snijd de ajuin in fijne stukjes en bak in een pannetje. Voeg de stukjes kip toe en schroei de kanten toe. Blus met kokosmelk en laat zo ongeveer 7 minuten pruttelen.

Haal de gare aardappel uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Snijd de bloemkoolroosjes in fijne reepjes, steek samen met enkel stukjes kip tussen de gleufjes en overgiet met de kokos-currysaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.