BOEM Patat en je hebt eten voor je vrienden

1
  • 4 grote of 8 middelgrote bloemige tot vrij vastkokende aardappelen
  • 450 g gyrosvlees
  • 1 courgette
  • 2 teentjes look
  • handvol verse munt
  • 500 g volle yoghurt
  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 aubergine
  • handvol verse koriander
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappelen dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat.

Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over. Bak de aardappel(n) gedurende 35 minuten in de oven.

Snijd de courgette in schijfjes, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en leg ze de laatste 10 minuten naast de aardappelen in de oven.

Bak het gyrosvlees in een pan. Meng de volle yoghurt met de fijngesneden of geraspte look en munt.

Haal de gare aardappel(en) uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Verdeel de courgette in de gleufjes van de aardappel(en). Serveer er vervolgens het vlees en de yoghurtsaus over.

Slaatje voor erbij:

Snijd de aubergine in blokjes. Leg ze op een bakplaat op bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Gril de blokjes gedurende 20 minuten samen met de BOEM Patat in de oven. Haal de aubergine uit de oven en overgiet met het sap van 1 citroen. Snijd de koriander fijn en meng onder de aubergine.

Serveer met de fijngesneden ijsbergsla.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.