BOEM Patat en je hebt eten voor je lief

1
  • 2 grote (of 4 middelgrote) bloemige tot vrij vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • 1 bosje waterkers
  • handvol radijsjes
  • 1 appel, type jonagold
  • 180 g zachte geitenkaas
  • 1 el witte wijnazijn
  • honing
  • olijfolie
  • tijm
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht (of 220°C bij boven- en onderwarmte).

Snijd de aardappelen dwars in fijne schijfjes, maar net niet helemaal tot beneden. Er ontstaat een soort waaier die onderaan vasthangt en tijdens het bakken opengaat.

Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschotel en druppel er een beetje olijfolie over. Snijd de venkelknol in fijne stukken, overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout.

Bak de aardappelen en de venkel samen in de oven gedurende 25 minuten . Haal de aardappelen uit de oven.

Snijd de geitenkaas en appel in schijfjes en steek deze samen tussen de waaier van de aardappelen. Verdeel een beetje honing over de aardappelen en bak nog ongeveer 10 minuten verder in de oven. Indien de venkel nu al mooi zacht is, mag je deze eruit halen.

Haal de gare aardappel(en) uit de oven. Een aardappel is gaar wanneer je er met een vork makkelijk kan doorprikken en de aardappel mooi zacht is. Wanneer je echt een grote aardappel hebt, kan het zijn dat hij wat langer moet bakken in de oven. Denk je dat hij zal aanbakken, leg er dan een stuk aluminiumfolie over.

Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, peper en zout.

Werk de BOEM Patat af met wat tijm en serveer met een slaatje van waterkers, radijsjes en gegrilde venkel en de vinaigrette.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.